Rammelister i heltre eik og valnøtt

På bakgrunn av etterspørsel og hva som er mulig å få tak i av rammelister har vi tatt saken i egne hender og fått spesiallaget to flotte profiler; én i heltre eik og én i heltre valnøtt. Listene er smale, med rettvinklede, stramme kanter. Vi er meget fornøyde med å nå kunne tilby alternative innramminger med kvalitetsmaterialer til konkurransedyktige priser. 

Introduksjonstilbud ut mars

For å samle tilbakemeldinger gir vi 25% rabatt på alle innramminger med de nye listene ut mars. For å benytte deg av tilbudet registrerer du e-post adressen din i boksen under her. 

Skal du ha utstilling?

Vårt nye sortiment gjør at vi nå også kan tilby gode pakkepriser på innramming for de som ønsker eik eller valnøttlister. Er du kunstner og skal ha utstilling eller skal du ramme inn store volumer i en annen anledning og ønsker et pristilbud, ta gjerne kontakt via telefon, 22692960, eller mail, st-es@online.no.. Våre åpningstider er mandag til fredag 10 - 17 og lørdag 10 - 15. Rammeverkstedet holder til i August Cappelens Gate 3A ut mot Kirkeveien, 500 meter fra Majorstua.  

Krystallklar innramming med kunstglass

- Uten gjenskinn og lysrefleksjon settes bildene du verdsetter mest i et ekstra godt lys.

Med et kunstglass foran bildet får motivet oppmerksomheten det fortjener, snarere enn lysstrålene fra kveldssola eller stuelampen. Kunstglass er dekket med en membran som absorberer lyset som treffer overflaten, i stedet for å kaste det tilbake. På den måten blir glasset tilnærmet usynlig og glansen kastes der den skal; på motivet. Samtidig utfører glasset sin viktigste oppgave, som er å beskytte motivet, med glans.  Kunstglass beskytter også mot UV-stråler, som på lang sikt kan være skadelig for kunstverket.

Vår leverandør av kunstglass heter GroGlass, som produserer Artglass™ spesielt for innramming av kunst . Avhengig av pris gir disse glassene opp mot 99% UV-beskyttelse, samt svært lite refleksjoner. Bak et kunstglass fremstår motivene fargesterke og klare. Om bildet ikke vil eksponeres for sollys fungerer et vanlig glass tilfredsstillende. Har du derimot planer om å henge opp et verdifullt bilde der hvor solen skinner, samt beundre det uten å beundre deg selv i tillegg, er kunstglass verdt å vurdere.

Finnerlønn: Bedre rammebetingelser

- Internett er stort og Rammeverkstedet er ganske lite. Søker du "rammeverksted" i Google dukker det opp 162 000 treff. Sånn sett er det en liten sensasjon at du leser akkurat dette. Det fortjener selvsagt en finnerlønn. Om du skriver inn din e-postadresse i det hvite feltet under og klikker på "SEND INN" kan du kreve bedre rammebetingelser (20 % avslag) på din første innramming hos Rammeverkstedet.

Ved å kreve din finnerlønn synes du også det er greit at vi sender deg en oppdatering fra Rammeverkstedet en gang i blant. Ikke vær redd for daglig påfyll i innboksen - vi har tross alt bilder som skal rammes inn.  Rammeverkstedet holder til i August Cappelensgate 3a, ut mot Kirkeveien like ved Majorstuen i Oslo. Et rammeverksted med over tredve år i bransjen. Velkommen innom.


Wallstories - Plakater med motiver fra Norge og Oslo

Rammeverkstedet samarbeider med det nylanserte nettgalleriet Wallstories, som formidler egenproduserte design postere av ulike norske motiver. Du kan se alle deres plakater her.

Deres tolkninger av landemerker som Holmenkollen Frognerparken, Sognsvann, Akerselva, Barcode, Maridalsvannet og Ingierstrand pryder nå vårt rammeverksted, og handler du via nettsiden www.wallstories.no får du 20% avslag på innrammingen om du rammer det inn hos oss.

Plakater med historie

Holmenkollen

Holmenkollen

Med alle Wallstories sine plakater følger også en historie og noen morsomme fakta. Vet du hva den første bakkerekorden i Holmenkollen var? Eller hva navnet på fjellkjeden som strekker seg gjennom nesten hele Norge er? Hvilken kjent park i Oslo huset i sin tid en løve og en bjørn? Hvor mange skipsvrak ble funnet under arbeidet med Barcode i Oslo? Hvilken familie som deler navnet sitt med en ost eide i sin tid både Bogstad Gård og det tilhørende vannet? Svarene finner du i wallstories sitt nettgalleri. Bruker du koden innramming oslo når du handler får du 15% avslag på kjøpene dine. 

Ta en titt på smakebiter av utvalget. NB! Rammen på bildene er for presentasjon på Wallstories sine nettsider og vi har ikke akkurat den listen, men andre lignende alternativer. Åpningstider og kontaktinformasjon for Rammeverkstedet finner du her. Vi holder til langs Kirkeveien på Fagerborg i Oslo, fem hundre meter gange fra Majorstua. 

Barcode

Barcode

Sognsvann

Sognsvann

Vidde

Vidde

Frognerparken

Frognerparken

Ingierstrand

Ingierstrand

St. Hanshaugen.

St. Hanshaugen.

 

 

Hvor skal bildet henge?

- I rettvinklet desperasjon blir vater, målebånd, lasermåler og svigermor hentet fram når harmoniske billedformasjoner skal formes. Under slike forhold er det lett å glemme at du valgte bildene dine selv. Det er ingen grunn til å tro at dømmekraften forsvinner når de skal henges opp.

Prøv deg litt fram før du tar hammeren i hånda, slik at veggen slipper å bli spikerteppe innen opphengingen er avsluttet. Husk også å ta hensyn til materialet som bildet skal henges opp på. På den måten unngår du at gipsen smuldrer, tapeten flerrer eller at murveggen blir full av hull.

Alle vurderingene som må gjøres - fra valg av ramme, passepartout og glass, til plassering og oppheng - kan virke tidkrevende og vanskelig. Tar du med innrammingsobjektet til oss kan vi bidra med råd basert på 35 års erfaring. Innrammingen skreddersyr vi etter dine behov, enten du ønsker en enkel eller oppsiktsvekkende løsning.

Du finner Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3a. Åtte minutters gange opp Kirkeveien fra Majorstuen T-banestasjon, to minutter fra 20-bussen (Vestre Aker Kirke) og med parkering rett utenfor døra. Velkommen til oss for en prat om rammer, kunst og historiske rundetider på skøyter.

Ligamester i draktinnramming

kasperwikestad.png

Her diskriminerer vi verken på klubb eller idrett når din drakt får den mest omsorgsfulle behandling i møtet med passepartout, glass og ramme. De vanligste innslagene er røde varianter med "Standard Chartered" eller "Chevrolet" på brystet, men det er langt fra de eneste som finner veien til Rammeverkstedet. Her forleden trasket Kasper Wikestad innom med en liten samling hockey- og fotballdrakter, deriblant et eksemplar signert spillerne på TV2-kommentatorens favorittklubb, Norwich City. Om dette var den samme drakten som han fikk av Claus Lundekvam i 2011, glemte vi dessverre å spørre om. Det vi derimot vet, er at vi ennå har til gode å ramme inn draktene til Rammeverkstedets to favorittklubber, Bodø Glimt og RCD Mallorca. Alt dette kan kanskje være noe å tenke på om du skulle ha en uinnrammet drakt i skapet? 

Vinyl på veggen

- En gul banan, en stilren prisme, fire skjeggete menn på en fotgjengerovergang, en grisk baby under vann - popmusikkbransjen har gitt den kollektive bevisstheten mer enn "je je je" i firefjerdedelstakt.

Mens CD-salget har stupt synkront med økt bredbåndskapasitet, har omsetningen av vinylplater gått motsatt vei - Retro for de yngre, og en livsstil for de eldre, bedre lyd og bedre egnet til å henge på veggen.

Vinylplaten du ser på bildene under er rammet inn med refleksfritt kunstglass som beskytter omslaget mot sollys som kan misfarge motivet. Vi har brukt en avstandslist slik at platen ikke ligger inntil glasset, dette hindrer at det oppstår kondens mellom glasset og omslaget, noe som kan skade papiret. Platen kan tas ut og inn av rammen uten verktøy. 

Har du en vinylplate du vil ramme inn og henge på veggen hjelper vi deg gjerne. Rammeverkstedet holder til i August Cappelens gate, noen hundre meter opp Kirkeveien fra Majorstuen.
 

Finn fram med din stil

Etter 30 år med innramming har vi empirisk grunnlag for å bekrefte at smaken er subjektiv. Vi feirer innsikten og støtter mangfoldet med fire interaktive kart som navigerer deg fram til Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3a på dine premisser. Velg det som passer din smak og slå deg løs med zoomknappene til du vet nøyaktig hvor vi holder til. Velkommen innom Rammeverkstedet på Fagerborg i Oslo.

Blås nytt liv på veggen

En nordisk vind blåste forbi Rammeverkstedet her forleden. Med vår største håv klarte vi å fange noen flagrende kunstplakater med motiver av polaroidfotografen Dan Isaac Wallin, samt designerne Coco Lapine og Vissevasse. Kom innom oss om du vil se nærmere på plakatene før de blåser videre til nye vegger.

Én plakat: 15 % avslag.

To plakater: 20 % avslag.

Tre plakater: 25 % avslag.


I desember fyller vi veggene på Rammeverkstedet med motiver av fotografer og designere som har satt sin egen signatur på den minimalistiske, men uttrykksfulle nordiske stilen. Vi har valgt et rabattsystem etter trappetrinnmodellen. Rammebetingelsene er som over

Rabattene gjelder for både plakat og innramming, men om du kun ønsker å kjøpe plakater er det selvsagt også mulig. Plakatene er trykket på kunstpapir og rammes inn med 35 års erfaring, skreddersydd etter dine preferanser, stil og vegger. Veiledende pris er fra kr 300,- til 600,- (uten ramme), avhengig av kvalitet og størrelse, mens innrammingskostnaden bestemmes av materialvalg.  Vi holder til i August Cappelens gate 3a, noen hundre meter opp Kirkeveien fra Majorstuen i Oslo. 

Coco Lapine - Above.  30cm x 40cm - 190 g "Fine Art print Aquarel". Preget med Coco Lapine-logoen

Coco Lapine - Above. 30cm x 40cm - 190 g "Fine Art print Aquarel". Preget med Coco Lapine-logoen

Coco Lapine er en belgisk designer med sans for nordisk minimalisme og interiørdesign. Above beskriver hun som et magisk himmelkart skapt med minimalistiske, geometriske former på en bakgrunn av lag med akvarell. Coco Lapines designerkunst kan kjennes igjen på sin stilrene enkelhet, men bak hvert motiv skjuler det seg lag med idéer, kreativitet og teknikker.
Haväng - Dan Isaac Wallin - 50cm x 70cm - 170 g "MultiArt Matt". Tatt med  Polaroid 600SE

Haväng - Dan Isaac Wallin - 50cm x 70cm - 170 g "MultiArt Matt". Tatt med Polaroid 600SE

Dan Isaac Wallin anvender kun polaroidkameraer for sine fotografier. Bildene etterbehandles, men får sitt unike uttrykk fra de gamle polaroidfilmenes møte med nordisk natur. Det gir usmykkede motiver som får sin kraft og stemning fra det enkle og naturlige. Dette fotografiet er tatt ved Haväng i Österlen i Skåne
Et fjell for hver bokstav i alfabetet, formet av penselstrøk på papir. Beskrevet med navn, land og høyde over havet. 50* 70cm - 170 g

Et fjell for hver bokstav i alfabetet, formet av penselstrøk på papir. Beskrevet med navn, land og høyde over havet. 50* 70cm - 170 g

Racing Bicycle & Skiing av Vissevasse. Tilgjengelig i 50*70 cm og 30*40 cm - 170 g "MultiArt Matt"

Racing Bicycle & Skiing av Vissevasse. Tilgjengelig i 50*70 cm og 30*40 cm - 170 g "MultiArt Matt"

Ketos illustrerer fem hvalarter formet av lagvis malingstekstur og strøk. Malt i relativ størrelse og beskrevet med vitenskapelige navn, vekt og størrelse. Trykket på 50*70 cm “Art print-papir 170 g”.

On the Move, Precious Finds, Ketos, Above og Mountain ABC av Coco Lapine


Dan Isaac Wallin har fotografert med ulike polaroidkameraer i 16 år. Blant hans favoritter er et fra 40-tallet, hvor han trekker en sort duk over hodet. Han liker teknikken fordi den er langsom, noe som reflekteres i hans drømmende uttrykk og motiver.
Roses og Presence av Dan Isaac Wallin. Trykket på miljøvennlig papir, 170 g "MultiArt Matt". 

Roses og Presence av Dan Isaac Wallin. Trykket på miljøvennlig papir, 170 g "MultiArt Matt". 

 
Rammeverkstedet finner du på Fagerborg , noen hundre meter opp Kirkeveien fra Majorstuen i Oslo. Velkommen til oss.
 

Telefon: 22 69 29 60

E-post: st-es@online.no

Åpningstider: 10.00 - 17.00 (10.00 - 15.00)

Adresse: August Cappelens gate 3a, 0360 Oslo

Fotballkunst der den hører hjemme

Kjøttprodusenten Grilstad viste oss tidligere i år at griser kan svømme, men Rammeverkstedet er den første bedriften i Norge som kan dokumentere at innrammede fotballdrakter kan fly. Siden 1983 har vi plassert fotballkunsten der den hører hjemme: På stueveggen.
ramme inn fotballdrakt oslo

Den svevende drakten som soler seg i glansen av ettermiddagssola i Kirkeveien har en gang hvilt på skuldrene til selveste Carlos Tevez. Det observante øye har allerede skjønt at uniformen tilhører en gammel, italiensk dame; den Torino-baserte Serie A-klubben Juventus, stiftet i 1897.  Ved siden av å ha absorbert Carlos Tevez sine dyrebare svetteperler, kan drakten skryte på seg å bære den argentinske fotballspillerens autentiske signatur. Den har med andre ord gjort seg fortjent til syrefri passepartout, refleksfritt glass og en stilsikker sort ramme.

Som en liten kuriositet kan det nevnes at Carlos Tevez også er en kunstinteressert mann. I likhet med mange andre fotballspillere dreier lidenskapen seg om tatoveringskunst og argentineren har selv dekket hele ryggen med blekk. Til tross for mange varierte innrammingsobjekter i løpet av 35 år i bransjen, har vi ennå til gode å ramme inn en tatovert menneskekropp. Ishockey- og fotballdrakter derimot, forvandler vi til veggpryd flere ganger i året. Sånn sett passer det seg å avslutte med noen velvalgte ord fra hovedpersonen selv, Carlos Tevez:

"I wear what Nike gives me without any problems."

Siden 1983 har Rammeverkstedet puttet glass og ramme på alt fra ball- til billedkunst. Du finner oss i August Cappelens Gate, noen hundre meter opp Kirkeveien fra Majorstua.  

Fra sommerfugler til silketrykk

- Dette er Einar, en artig edderkopp som har bodd flere av sine år i et gullbelagt bøttekott i Marokkos fineste slott. På slutten av nittitallet haiket han med en pelikan som var på vei til Jamaica. Her holdt Einar lenge til under en bungalow hvor han kunne fråtse i en insektsbestand like velfylt som lunjsbufféen ved "all inclusive"-hotellet på nabostranda.

Til tross for alt dette sier Einar at han aldri har bodd flottere enn han gjør nå : Hvilende på syrefri passepartout, trygt bevart bak UV-beskyttende refleksfritt kunstglass, og rammet inn av en valnøttfarget list i heltre.

Siden 1983 har Rammeverkstedet puttet glass og ramme på alt fra biller til bilder. Du finner oss i August Cappelens Gate, noen hundre meter opp Kirkeveien fra Majorstua.  

Idéer

- Selv om komponentene i en innramming er få, er mulighetene mange. Utvalget i list, passepartout og glass er enormt, og valg av innrammingsmetode kan gi vidt forskjellige uttrykk til det samme bildet. 

Når du besøker en rammemaker har du muligheten til å skreddersy innrammingen slik at den reflekterer din stil. Om du vil skape mer dypde i motivet bruker vi en avstandslist på innsiden av rammen som separerer bildet fra glasset. Med denne teknikken kan man også ramme inn objekter, en såkalt 3D-innramming. Ønsker du en tilnærmet refleksfri innramming bruker vi kunstglass (artglass), og passepartouter kan skjæres i alle former og varianter. Har du et lerret du vil spenne opp på en blindramme kan vi hjelpe deg med det, og det kan eventuelt rammes inn både i normale lister eller såkalte L-lister, som gir et inntrykk av at bildet svever i rammen. Vi lager også spesialtilpassede speil i det formatet og med den rammelisten du vil ha. Under finner du eksempler som kanskje kan gi deg noen gode idéer når din kunst skal få nye rammer.

Rammeverkstedet finner du på Fagerborg, langs Kirkeveien noen hundre meter opp fra Majorstua. Velkommen til oss.

Det stilrene 80-tallet

 

- Søren Edsberg er en dansk billedkunstner som er kjent for oljemalerier av gårdsdyr, samt sin fargerike, abstrakte grafikk. På 80-tallet utga han den anerkjente billedserien «Livets Vei», et stort verk bestående av ulike abstrakte motiver. De fargesterke, men stilrene trykkene har fått en ny vår hos oss, og står frem som et elegant unntak fra 80-tallets estetikk. Disse bildene viser to trykk fra «Livets Vei», her uten passepartout og med avstandslist. 

 

 

August Cappelens gate

- August Cappelens gate har kun to gatenumre å skilte med. Likevel kan du besøke Rammeverkstedet i August Cappelens gate 3a.

Det er to teorier om årsaken til dette. Den første er at byplanleggeren, i et svakt øyeblikk av sympati, droppet det første nummeret slik at gaten skulle fremstå litt lenger. Den andre bygger på at samme mann, forvirret av å planlegge karrierens korteste gate, rett og slett glemte August Cappelens gate 1. Derimot hersker det ingen tvil om hvem den er oppkalt etter.

Det er den norske kunstneren August Cappelen (1827-1852) som har gitt navn til tverrgaten mellom Kirkeveien og Fagerborg. Den begavede landskapsmalerens liv var dessverre like kort som gaten som tok hans navn. Sine 25 leveår til tross, August Cappelen rakk å male en rekke romantiske landskapsmalerier som har fått sin velfortjente plass i den norske kunsthistorien. August Cappelen var en del av den skandinaviske kunstnerinvasjonen til Düsseldorf-skolen på midten av det nittende århundret. Adolph Tidemand ble i 1837 den første norske eleven, og siden fulgte en lang rekke kunstnere fra Skandinavia. Blant disse var nordmennene Hans Gude og J.F. Eckersberg, som han også reiste på studietur sammen med.

Som en kuriositet kan det nevnes at også Stig Strømme, som flyttet Rammeverkstedet sitt fra Stensgata til August Cappelens gate i 1989, gikk sin skole i Tyskland. Riktignok ikke av sorten som utdanner malere eller rammemakere. Likevel kan det virke skjebnebestemt at den korte gaten, oppkalt etter kunsteren med et alt for kort liv, 150 år senere skulle huse et rammeverksted. Skjebnen eller tilfeldigheter, det kan jo uansett få en til å lure: Har det noensinne ligget et maleri signert August Cappelen til innramming i August Cappelens gate?

August Cappelen