Fotballkunst der den hører hjemme

Kjøttprodusenten Grilstad viste oss tidligere i år at griser kan svømme, men Rammeverkstedet er den første bedriften i Norge som kan dokumentere at innrammede fotballdrakter kan fly. Siden 1983 har vi plassert fotballkunsten der den hører hjemme: På stueveggen.
ramme inn fotballdrakt oslo

Den svevende drakten som soler seg i glansen av ettermiddagssola i Kirkeveien har en gang hvilt på skuldrene til selveste Carlos Tevez. Det observante øye har allerede skjønt at uniformen tilhører en gammel, italiensk dame; den Torino-baserte Serie A-klubben Juventus, stiftet i 1897.  Ved siden av å ha absorbert Carlos Tevez sine dyrebare svetteperler, kan drakten skryte på seg å bære den argentinske fotballspillerens autentiske signatur. Den har med andre ord gjort seg fortjent til syrefri passepartout, refleksfritt glass og en stilsikker sort ramme.

Som en liten kuriositet kan det nevnes at Carlos Tevez også er en kunstinteressert mann. I likhet med mange andre fotballspillere dreier lidenskapen seg om tatoveringskunst og argentineren har selv dekket hele ryggen med blekk. Til tross for mange varierte innrammingsobjekter i løpet av 35 år i bransjen, har vi ennå til gode å ramme inn en tatovert menneskekropp. Ishockey- og fotballdrakter derimot, forvandler vi til veggpryd flere ganger i året. Sånn sett passer det seg å avslutte med noen velvalgte ord fra hovedpersonen selv, Carlos Tevez:

"I wear what Nike gives me without any problems."

Siden 1983 har Rammeverkstedet puttet glass og ramme på alt fra ball- til billedkunst. Du finner oss i August Cappelens Gate, noen hundre meter opp Kirkeveien fra Majorstua.